Mac OS Sierra 10.12.4 släppt - Night Shift är stora nyheten

27 Mar 2017

Efter att Macpatric senast rapporterade om en Mac OS Sierra-uppdatering för drygt 3 månader sedan (18:e december) då version 10.12.2 släpptes har även 10.12.3 hunnit släppas (23:e januari) med i princip bara buggfixar. Nu idag måndag 27:e mars 2017 har Apple rullat ut en ny stor uppdatering av Sierra som ger version 10.12.4. Uppdatering sker via Mac App Store.

Här kommer en snabbguide som tar upp de bästa förbättringarna (eller förändringarna) som gjorts sedan Mac OS Sierra släpptes i sin allra första version (v10.12.0) i slutet av september förra året...

10.12.1: buggfixpaket (bland annat fick Universal Clipboard samt Auto Unlock med Apple Watch buggfixar)
10.12.2: snabbkommando för kunna ta skärmdumpar på Touch Bar i nya MacBook Pro Late 2016 (SHIFT + CMD + 6), menyradsobjektet för batteristatus kan inte längre visa återstående batteritid i timmar och minuter räknat, samt buggfixar.
10.12.3: buggfixpaket
10.12.4: Night Shift som innebär automatiskt varmare eller kallare färger på skärmen baserat på tid på dygnet. Tilläggas bör att Night Shift är en valbar funktion. Utökat stöd för RAW-bilder från senaste tidens digitalkameror som lanserats. Samt buggfixar.

Dessa fyra uppdateringar innebär totalt sett massor med buggfixar, tilltäppta säkerhetsluckor och några enstaka nya funktioner.

Så här fungerar Night Shift och så ställs det in (från en betaversion av Mac OS Sierra 10.12.4):

Observera att Night Shift inte är detsamma som ett rent nattläge där exempelvis alla vita bakgrundsfärger blir svarta för att matcha nattens mörker. Det är ett hjälpmedel för att försöka att inte rubba de normala sömncyklerna med hjälp av något varmare toner i färgerna över hela bildskärmen.

Systemkravet för Mac OS Sierra är dessa datorer:

MacBook (slutet av 2009 eller nyare)
MacBook Pro (mitten av 2010 eller nyare)
MacBook Air (sent 2010 eller nyare)
Mac mini (mitten av 2010 eller nyare)
iMac (slutet av 2009 eller nyare)
Mac Pro (mitten av 2010 eller nyare)

Som allmänt krav enligt Apple gäller 2 GB arbetsminne, men Macpatric håller med övriga som rekommenderar 8 GB eller mer. Macpatric rekommenderar även att om datorn har en gammal mekanisk hårddisk som startskiva så bör den bytas ut till förmån för en knäpptyst och supersnabb modern "flashdisk" (SSD). Kontakta Macpatric för uppgraderingar.

 

TIDIGARE SIERRA-NYHETER HOS MACPATRIC
1 ) Sierra släpps 20 september - klicka här
2 ) Sierra v10.12.1-uppdateringen - klicka här
3 ) Sierra v10.12.2-uppdateringen - klicka här

LÄNKAR:
Stödet för RAW-bilder i Mac OS - klicka här
Alla nyheter i Sierra v10.12.4 - klicka här

Liknande läsning

Apples fokus på AI: nyttig användning framför flashiga funktioner
Apple står inför en viktig utmaning: att göra AI användbar och inte bara flashig. Här är några viktiga insikter från...
WWDC 2024: Viktiga nyheter och uppdateringar samt förväntningar
WWDC 2024 har väckt stor uppmärksamhet med sina många nyheter och uppdateringar. Här är några av de största höjdpunkterna: iOS...
Den fascinerande historien om @-tecknet på svenska tangentbord
I den digitala eran har @-tecknet blivit ett oumbärligt symbol, särskilt i e-postadresser och sociala medieanvändarnamn. Men visste du att...