Upplev den ultimata prestandan med SoftRAID 8

20 Mar 2024

Som en stolt OWC Premium Reseller är Macpatric entusiastiska över att presentera SoftRAID 8, den senaste innovationen från OWC som definierar ny standard för RAID-hanteringsmjukvara. Med en obeveklig fokus på hastighet, säkerhet och tillförlitlighet, stärker SoftRAID 8 positionen som den mest kraftfulla RAID-verktyget på marknaden.

Hastighet, tillförlitlighet och säkerhet i harmoni

OWC:s engagemang för att leverera de snabbaste lagringslösningarna är välkänt, och SoftRAID 8 är inget undantag. Nyckelprodukter som Express 1M2 USB-kapslingen, ThunderBlade X8 och Atlas USB4 CFexpress Type B-läsaren, alla bär på betydande hastighetsförbättringar. SoftRAID 8 fortsätter denna tradition genom att erbjuda en optimal balans mellan hastighet och pålitlighet, där säkerheten aldrig komprometteras.

Vad är nytt i SoftRAID 8?

SoftRAID 8 levererar omvälvande prestandaförbättringar för både macOS- och Windows-användare:

 • För macOS-användare: Upp till fyra gånger högre effektivitet, inklusive stöd för både Apple Silicon och Intel Macs. RAID 4 och RAID 5 kräver nu endast en fjärdedel av resurserna jämfört med SoftRAID 7.6. Apple Silicon-användare kommer även att märka upp till 50% snabbare PCIe-skivhastigheter.

 • För Windows-användare: Upp till 175% snabbare hastigheter med RAID 5 när det är formaterat i NTFS. Dessutom introduceras RAID 4 och stöd för APFS.

 • Förbättrad effektivitet: På macOS är SoftRAID 8 fyra gånger mer effektivt, och kräver så lite som en fjärdedel av resurserna för att köra RAID 4 och 5 jämfört med sin föregångare, SoftRAID 7.6. Förbättrad prestanda på Apple Silicon: På maskiner med Apple silicon är skrivhastigheterna för RAID 4/5 PCIe upp till 50 % snabbare. Avsevärda hastighetsökningar: Windows-användare kommer att uppleva upp till 175 procent snabbare hastigheter med RAID 5 konfigurerat i NTFS-format. USB4-stöd: SoftRAID 8 introducerar stöd för USB4 på macOS och Windows. Avancerade övervakningsmöjligheter: SoftRAID Monitor har uppgraderats för att inkludera fjärrnotifikationer, detaljerade e-postmeddelanden med hälsorapporter, direkt eskalering till OWC-support och SMART-datastöd för OWC NVMe och USB-kabinett, som OWC ThunderBlade och Mercury Elite Pro Quad. En rad fixar: Över 60 buggar har åtgärdats, och patchar har tillämpats för att säkerställa den mest stabila, effektiva och tillförlitliga versionen av SoftRAID.

SoftRAID Monitor: Förstärkt säkerhet och pålitlighet

SoftRAID Monitor har uppgraderats för att inkludera fjärraviseringar och stöd för fler arraytyper. Detta innovativa verktyg använder en avancerad algoritm för att övervaka dina enheters hälsa och varna dig om potentiella enhetsfel månader i förväg. Förbättrad stöd för SMART-data för USB-kapslingar och NVMe-enheter gör det enklare än någonsin att hålla koll på dina enheters tillstånd.

Enklare och mer tillgängligt premiumerbjudande

Med introduktionen av SoftRAID 8 presenteras en ny, förenklad prismodell med två nivåer: Standard och Premium.

 • SoftRAID Standard är gratis att ladda ner och använda, och erbjuder obegränsad tillgång och hastighet för dina RAID-arrayer, intuitiva återuppbyggnader om en disk misslyckas, samt uppdateringar för att bibehålla kompatibilitet med ditt operativsystem.

 • SoftRAID Premium utökar Standardpaketet med funktioner för de mest krävande RAID-användarna. Det inkluderar skapande av ultrasnabba RAID-volymer, förbättrat stöd för SoftRAID Monitor med proaktiv felupptäckt, samt tillgång till OWC Pro Support.

SoftRAID 8 Premium erbjuder en komplett version av SoftRAID med allt du behöver för att hantera och skydda dina data. Denna premiumversion är utformad för att ge användarna möjligheten att skapa ultrarapida volymer samt förbättrad dataintegritet genom SoftRAID Monitor.

Här är några nyckelfunktioner och fördelar med SoftRAID 8 Premium:

 • Skapa ultrarapida volymer: Med SoftRAID Premium kan du skapa de snabbaste RAID-volymerna, vilket optimerar din arbetsstation eller servers prestanda för krävande applikationer och arbetsflöden.

 • Förbättrad dataintegritet: SoftRAID Monitor ingår i Premium-versionen och övervakar kontinuerligt RAID-prestandan. Detta ger proaktivt dataskydd genom att leverera tidiga notifikationer om potentiella problem, både lokalt och fjärran. Denna funktion säkerställer att du kan agera snabbt för att skydda dina data innan problem uppstår.

 • Tillgång till OWC:s supportteam: Användare av SoftRAID Premium har tillgång till OWC:s erfarna supportteam för hjälp med felsökning av volymer och kritiska diskhälsomeddelanden. Detta lägger ett ytterligare lager av trygghet och expertis till din datahantering och skydd.

 • Aktiv prenumeration: Funktionerna i SoftRAID Premium bibehålls med en aktiv prenumeration. Om en SoftRAID Premium-prenumeration löper ut, kommer användare fortfarande att ha tillgång till de kostnadsfria funktionerna i SoftRAID Standard. Detta säkerställer att du alltid har tillgång till grundläggande verktyg för datahantering och skydd, även utan en aktiv prenumeration.

SoftRAID 8 Premium representerar det ultimata valet för professionella användare som behöver högsta möjliga prestanda och skydd för sina data. Med dess omfattande funktioner och stöd, är det en oumbärlig lösning för alla som tar dataintegritet och -prestanda på allvar.

Systemkrav SoftRAID 8:

 • Mac: macOS 10.14 (Mojave) eller nyare.
 • Windows: Windows 10 eller nyare.
 • Windows Server: Windows Server 2019 eller nyare.

 

För att hantera din licens för SoftRAID kan du besöka följande länk: OWC Software License Management. På denna sida kan du uppgradera eller förnya din licens, kontrollera licensens status och utöka antalet licenser.

Liknande läsning

Höjdpunkter från Apples WWDC 2024
Apples Worldwide Developers Conference (WWDC) 2024 var en spännande uppvisning av tekniska innovationer och förbättringar som lovar att förbättra användarupplevelsen...
ResEdit: Från revolutionerande utvecklarverktyg till inspirationskälla för modern design
ResEdit, ursprungligen utvecklad under namnet Resource Editor, representerar en unik del av Apple Macintosh's historiska utvecklarverktyg. Dess förmåga att låta...
iWork 14.0: Nya funktioner som tar ditt digitala skapande till nästa nivå
Apple har precis rullat ut version 14.0 av sina iWork-appar: Keynote, Numbers och Pages, ett uppdateringspaket som både är väntat...