Tips & Tricks | Lägg till genvägar för appar, filer och mappar i Finder-verktygsfältet på din Mac

26 Maj 2024

Är du trött på att ständigt navigera genom mappar för att hitta dina mest använda filer eller appar? Med macOS kan du enkelt lägga till genvägar direkt i Finder-verktygsfältet, vilket sparar tid och ökar din produktivitet. Här är en steg-för-steg-guide om hur du gör det:

Steg 1: välj objektet du vill ha som genväg

Först måste du bestämma vilken app, fil eller mapp du vill ha snabb tillgång till. Du kan välja nästan vilket som helst objekt som du ofta använder.

Steg 2: dra objektet till Finder-verktygsfältet

När du har valt objektet, börja dra det. När du håller på att dra, tryck ner Command (⌘) tangenten. Det är viktigt att hålla ner Command-tangenten innan du släpper objektet för att skapa genvägen korrekt.

Steg 3: släpp objektet i verktygsfältet

Flytta objektet till verktygsfältet i ett Finder-fönster och släpp det där du vill ha det placerat. Du kan placera det var som helst på verktygsfältet som har tillgängligt utrymme. När du släpper objektet, kommer en genväg att skapas.

 

Tips & Tricks macOS

Hur man anpassar eller tar bort genvägar

Om du vill anpassa eller ta bort genvägar från verktygsfältet, högerklicka på verktygsfältet och välj 'Anpassa verktygsfältet...'. Härifrån kan du dra bort genvägar eller lägga till nya enligt dina önskemål.

Fördelar med att använda genvägar i Finder

Att lägga till genvägar i Finder-verktygsfältet är inte bara en tidsbesparare, det kan också hjälpa dig att hålla din arbetsyta organiserad. Med snabb åtkomst till dina viktigaste filer och appar kan du arbeta mer effektivt och hålla din skrivbordsmiljö ren.

--> Fler tips & tricks

Kontakta oss

Liknande läsning

Tips & Tricks | Anpassa din menyrad på macOS
Menyraden längst upp på ditt macOS-skrivbord kan anpassas för att inkludera de inställningar du använder mest (och eliminera de du...
Den fascinerande historien om @-tecknet på svenska tangentbord
I den digitala eran har @-tecknet blivit ett oumbärligt symbol, särskilt i e-postadresser och sociala medieanvändarnamn. Men visste du att...
Framtidens macOS: Din guide till uppgradering och expertstöd med Macpatric
Att hålla ditt macOS uppdaterat är avgörande för säkerheten, stabiliteten och prestandan på din Mac. Genom att regelbundet uppdatera ditt...