Safari 17 lanserad: Ny profilhantering, förbättrad privat surfning och fler uppdateringar för macOS-användare

27 Sep 2023

Apple har lanserat Safari 17, den senaste versionen av webbläsaren Safari. Safari 17 kan laddas ner på macOS Monterey och macOS Ventura. Den ger även vissa funktioner från macOS Sonoma till äldre operativsystem.

Med Safari 17 kan användare stödja profiler, så surfning kan delas upp i ämnen som arbete och personligt. Dessutom introduceras förbättrad privat surfning som låser privatfönstret när det inte används.

 

Safari 17Apple informerar att sökfunktionen har förbättrats för att ge mer relevanta resultat. Det är nu också möjligt att välja flera flikar samtidigt för att lägga till dem i flikfältet eller en flikgrupp. Här är Apples fullständiga anteckningar om uppdateringen:

Safari 17 kommer med nya funktioner, ännu snabbare prestanda och förbättrad säkerhet.

• Profiler håller din surfning separat, som för arbete och personligt, och separerar din historik, kakor, tillägg, flikgrupper och favoriter.
• Förbättrad privat surfning låser dina privata surfningsfönster när de inte används, blockerar kända spårare och tar bort identifierande spårning från webbadresser.
• Förenklad sökning erbjuder snabbare och mer relevanta resultat.
• Val av flera flikar låter dig välja flera flikar samtidigt och flytta dem i flikfältet eller skapa en flikgrupp.

Apple Safari 1

Den 7 januari 2003, vid Macworld San Francisco, tillkännagav Apple CEO Steve Jobs Safari, som var baserad på WebKit, företagets interna variant av KHTML-webbläsarmotorn. Apple släppte den första beta-versionen exklusivt för Mac OS X samma dag. Senare samma dag följdes flera officiella och inofficiella beta-versioner fram till att version 1.0 släpptes den 23 juni 2003.

Apple Safari Supportsida länk

Liknande läsning

Apples fokus på AI: nyttig användning framför flashiga funktioner
Apple står inför en viktig utmaning: att göra AI användbar och inte bara flashig. Här är några viktiga insikter från...
WWDC 2024: Viktiga nyheter och uppdateringar samt förväntningar
WWDC 2024 har väckt stor uppmärksamhet med sina många nyheter och uppdateringar. Här är några av de största höjdpunkterna: iOS...
Den fascinerande historien om @-tecknet på svenska tangentbord
I den digitala eran har @-tecknet blivit ett oumbärligt symbol, särskilt i e-postadresser och sociala medieanvändarnamn. Men visste du att...