Öka din produktivitet med en större skärm för din Mac

26 Aug 2023

Varför större skärmar kan öka din produktivitet?

Datorns skärmstorlek kan verka som en estetisk preferens för många, men forskning och praktisk erfarenhet visar att det kan vara mycket mer än så. Större skärmar kan erbjuda betydande fördelar när det gäller produktivitet och arbetskvalitet. Men hur stor skillnad kan en större skärm göra? Låt oss utforska detta.

Forskningens röst

 1. University of Utah-studien: Forskarna mätte hur snabbt användare utförde vanliga uppgifter som att redigera textdokument och kopiera nummer mellan kalkylblad när de använde olika skärmstorlekar. Resultaten visade att användarna var i genomsnitt 52% snabbare när de använde en 24-tumsskärm jämfört med en 18-tumsskärm. Med två 20-tumsskärmar ökade hastigheten med 44%.

 2. Forskning från Microsoft: I en studie utförd av Microsoft upptäckte forskarna att större skärmar kan förbättra produktiviteten med upp till 50% för vissa uppgifter. De fann att skärmens storlek har en direkt påverkan på hur effektivt användare kan utföra uppgifter som att kopiera dokument eller koda.

Fördelarna med större skärmar

 1. Förbättrad multitasking: Större skärmar erbjuder mer utrymme för att ha flera fönster öppna samtidigt, vilket underlättar multitasking.

 2. Detaljrikedom: Högre upplösningar ger klarare och skarpare bilder och text.

 3. Ökad översikt: Särskilt viktigt för yrken som kräver detaljrik analys, grafisk design eller videoredigering.

 4. Ögonhälsa: Text och grafik blir större och lättare att läsa, vilket kan minska ögonbelastningen.

 5. Förbättrad Immersion: Större skärmar erbjuder en mer uppslukande upplevelse, särskilt när man spelar spel eller tittar på filmer.

 6. Effektivare Arbetsflöde: Med mer skärmutrymme kan användarna ordna sina fönster och verktyg på ett mer effektivt sätt.

 7. Förbättrad Gruppvisning: När man visar presentationer eller har möten kan flera personer titta på en större skärm samtidigt utan att behöva klumpa ihop sig.

 8. Minskad Rullning: På webbsidor eller dokument behöver man rulla mindre med en större skärm eftersom mer innehåll visas på en gång.

 9. Anpassade Arbetsytor: Användare kan skapa specialanpassade arbetsytor, till exempel ha ett fönster öppet för e-post, ett annat för ett ordbehandlingsprogram och ett tredje för webbläsning.

 10. Ökad Produktivitet: Enligt vissa studier har det visats att större skärmar kan öka produktiviteten.

 11. Bättre För Film och Video: Vid uppspelning av film och video kan man uppskatta detaljer och färger mer på en större skärm.

 12. Utökad Plats för Konstnärligt Skapande: För grafiska designers, konstnärer och andra kreativa yrken kan den utökade skärmstorleken vara en välsignelse när det kommer till detaljarbete och skapande.

 

Apple's 27-tums Studio Display och dess fördelar

Studio Display

 

 1. Fantastisk bildkvalitet: En 5K Retina-skärm som ger klara och levande bilder.
 2. Inbyggd ultravidvinkelkamera: Med 12 MP och ett synfält på 122°, perfekt för videokonferenser och videosamtal.
 3. Centrerat: En avancerad teknik som automatiskt håller dig centrerad under videokonferenser.
 4. Högkvalitativt ljud: Skärmen har sex högtalare som ger högupplöst ljud. Det stöder även rumsligt ljud vid uppspelning av musik eller video med Dolby Atmos.
 5. Studio-kvalitetsmikrofon: En uppsättning av tre mikrofoner med högt signal-brusförhållande, perfekt för klara ljudupptagningar eller videosamtal.
 6. Praktiska anslutningar: Skärmen har tre USB-C-portar. När du kopplar in din MacBook får du även automatisk laddning via skärmens Thunderbolt 3-port.
 7. Intuitiv integration: Den fungerar sömlöst med både macOS och iPadOS, vilket gör det enklare att anpassa inställningarna efter dina behov.

 

Slutsats

Skärmstorlek spelar en viktig roll i vår arbetsproduktivitet. Med rätt skärmval kan användare maximera sin produktivitet och arbetskvalitet.

Macpatric uppmuntrar vi starkt att koppla in en extern skärm till din MacBook för att maximera produktiviteten. En av de mest framstående skärmarna på marknaden idag är Apple Studio Display. Med dess 5K Retina-skärm på 27 tum, ultravidvinkelkamera med 12 MP, mikrofoner av studiokvalitet och ett ljudsystem med sex högtalare, erbjuder den en överlägsen visuell och ljudupplevelse. En av de mest uppskattade funktionerna är att när du ansluter din MacBook till Apple Studio Display via Thunderbolt-porten, laddas din MacBook automatiskt samtidigt.

För de som letar efter alternativ till Apple Studio Display, rekommenderar vi EIZO Monitor ColorEdge. EIZO är känt för sina professionella skärmar som är kalibrerade för kritisk färgnoggrannhet, vilket gör dem till ett utmärkt val för grafiska designers, fotografer och videoredigerare.

Men, det är inte bara skärmens storlek som spelar roll. Studier från bland annat Microsoft har visat att skärmupplösningen och den fysiska kvaliteten på skärmen också kan påverka produktiviteten.

För de som önskar att ansluta två eller flera skärmar, har Macpatric tillbehör från bland annat OWC och Satechi som gör uppgiften enkel och effektiv.

Oavsett vilken skärm du väljer, är det viktigt att se till att den uppfyller dina professionella krav. Med rätt skärm kan du optimera din arbetsprocess och därmed förbättra din produktivitet.

Eizo

Liknande läsning

Apples fokus på AI: nyttig användning framför flashiga funktioner
Apple står inför en viktig utmaning: att göra AI användbar och inte bara flashig. Här är några viktiga insikter från...
WWDC 2024: Viktiga nyheter och uppdateringar samt förväntningar
WWDC 2024 har väckt stor uppmärksamhet med sina många nyheter och uppdateringar. Här är några av de största höjdpunkterna: iOS...
Den fascinerande historien om @-tecknet på svenska tangentbord
I den digitala eran har @-tecknet blivit ett oumbärligt symbol, särskilt i e-postadresser och sociala medieanvändarnamn. Men visste du att...