Macpatric rekommenderar: invänta Mac OS Sierra v10.12.1

21 Sep 2016

Mac OS Sierra v10.12 släpptes som planerat igår den 20:e september på Mac App Store som en gratis uppdatering för alla med minst Mac OS X 10.7.5 och uppfyller hårdvarukravet. Att denna stora systemuppdatering är gratis gör naturligtvis att det lockar lite extra att uppdatera. Gratis är oftast gott, men...

...hur mycket man än längtat och hur kul det än kan vara att så fort som möjligt uppdatera till nästa stora version av Mac-datorernas operativsystem från Apple så kvarstår den starka rekommendationen från Macpatric samt mängder med Mac-gurus att hålla fast vid det systemet du redan har och invänta den första uppdateringen som botar en mängd barnsjukdomar.

I klartext innebär detta en stark rekommendation att invänta Mac OS Sierra v10.12.1. Trots att Apple lät den villiga andelen av allmänheten att få vara med och betatesta Mac OS Sierra så finns det massor av buggar i den konsumentutgåva som till slut hamnade på Mac App Store, enligt macpro.se. Exakt vilka buggar det handlar om framgår inte, men alla som inväntar v10.12.1 kommer att slippa ett flertal av dessa. Och var lugn, det dröjer inte länge, sett till hur det varit senaste åren.

Så här kort tid har det tagit för Apple att släppa det första uppdateringen till varje ny stor systemversion, sedan optiska skivorna ersattes av Mac App Store :

v10.7: 10.7.1 kom efter 27 dagar

v10.8: 10.8.1 kom efter 29 dagar

v10.9: 10.9.1 kom efter 55 dagar

v10.10: 10.10.1 kom efter 32 dagar

v10.11: 10.11.1 kom efter 21 dagar

Det kommer troligen handla om en väntetid på cirka 20–30 dagar för Mac OS Sierra v10.12.1. Det är värt att vänta. Samtidigt som man väntar hinner många utvecklare anpassa och optimera sina tredjepartsprogram. Under denna väntetid på Sierra v10.12.1 finns goda möjligheter att kolla upp om den internetbank man använder fungerar hundraprocentigt, samt ifall de absolut mest viktiga programmen fungerar. 

På hårdvarufronten vill Macpatric passa på att rekommendera se över hårdvaran i datorn. Har man endast 2–4 GB RAM och detta är uppgraderbart bör man se till att ha minst 8 GB. Om du är minsta osäker på hur bra du tror att Sierra kommer att fungera på just din Mac går det alltid bra att kontakta Macpatric får rådgivning, tips och förslag på lämpliga uppgraderingar baserat på rådande hårdvarukonfiguration.

Liknande läsning

Tips & Tricks | Anpassa din menyrad på macOS
Menyraden längst upp på ditt macOS-skrivbord kan anpassas för att inkludera de inställningar du använder mest (och eliminera de du...
Tips & Tricks | Lägg till genvägar för appar, filer och mappar i Finder-verktygsfältet på din Mac
Är du trött på att ständigt navigera genom mappar för att hitta dina mest använda filer eller appar? Med macOS...
Den fascinerande historien om @-tecknet på svenska tangentbord
I den digitala eran har @-tecknet blivit ett oumbärligt symbol, särskilt i e-postadresser och sociala medieanvändarnamn. Men visste du att...