iWork 14.0: Nya funktioner som tar ditt digitala skapande till nästa nivå

06 Apr 2024
Apple har precis rullat ut version 14.0 av sina iWork-appar: Keynote, Numbers och Pages, ett uppdateringspaket som både är väntat och välkommet av användare över hela världen. För oss på Macpatric, som alltid är på jakt efter de senaste tekniktrenderna och hur de kan förbättra både våra egna och våra kunders arbetsflöden, är detta särskilt spännande nyheter. I den här bloggposten ska vi ta en närmare titt på vad uppdateringarna innebär och hur de kan komma att påverka användning av Apple-enheter i arbete och kreativa projekt.

 

Nytt i Keynote 14.0

  • Nya Teman: Dynamisk Färg, Minimalistisk Ljus, och Minimalistisk Mörk för att ge dina presentationer ett nytt utseende.
  • Förbättrad Kollaboration: Strömlinjeformade in-app notifikationer som meddelar när någon deltar i en presentation för första gången.
  • HEIC-fotooptimering: Bevara filformat och full kvalitet för HEIC-foton tagna med iPhone eller iPad.
  • Selektiv textval: Möjligheten att välja icke-sammanhängande ord, meningar eller stycken genom att hålla nere kommandotangenten.
  • Bättre Kompatibilitet med PowerPoint: Förbättrad kompatibilitet för bildövergångar vid import och export av Microsoft PowerPoint-filer.

 

Nytt i Numbers 14.0

  • Kollaborativa Förbättringar: Liksom i Keynote, in-app notifikationer för första gången någon går med i ett kollaborativt kalkylblad.
  • HEIC-foton och Textval: Funktionerna för att bevara HEIC-foton och selektiv textval, likt de som introducerats i Keynote.

 

Nytt i Pages 14.0

  • Förbättrad Dokumenthantering: Pages delar flera av de uppdateringar som nämnts ovan, inklusive förbättringar i hantering av HEIC-foton och textval.

 

För att använda den senaste versionen av iWork 14 krävs macOS 13.0 eller senare. 

Dessa uppdateringar speglar Apples engagemang för att ständigt förbättra användarupplevelsen, inte bara genom att lägga till nya funktioner utan också genom att stärka plattformens stabilitet och prestanda.

För att installera dessa uppdateringar, starta App Store-appen. På iPhone eller iPad, tryck på din kontoprofilikon i övre högra hörnet, scrolla sedan ner tills du ser en lista över appuppdateringar. Tryck på "Uppdatera"-knappen för appen för att starta uppdateringsprocessen. På Mac, klicka på "Uppdateringar" i vänstra kolumnen och sedan på "Uppdatera"-knappen för appen i huvudsektionen.

Hos Macpatric ser vi fram emot att utforska dessa uppdateringar ytterligare och integrera dem i våra arbetsflöden. Vi tror att dessa förändringar inte bara kommer att effektivisera våra projekt utan också inspirera till nya sätt att tänka kring presentation, dataanalys och dokumenthantering. För mer insikter och tips kring teknik och hur den kan förbättra din vardag, håll dig uppdaterad med oss på Macpatric. Vill du har hjälp med din Mac. Använd formuläret nedan.

Kontakta oss

Liknande läsning

Apples fokus på AI: nyttig användning framför flashiga funktioner
Apple står inför en viktig utmaning: att göra AI användbar och inte bara flashig. Här är några viktiga insikter från...
WWDC 2024: Viktiga nyheter och uppdateringar samt förväntningar
WWDC 2024 har väckt stor uppmärksamhet med sina många nyheter och uppdateringar. Här är några av de största höjdpunkterna: iOS...
Den fascinerande historien om @-tecknet på svenska tangentbord
I den digitala eran har @-tecknet blivit ett oumbärligt symbol, särskilt i e-postadresser och sociala medieanvändarnamn. Men visste du att...