Hur du väljer en extern hårddisk

13 Dec 2022

Vilken extern hårddisk är rätt för mig?

Okej, du har ett stort videoprojekt på gång. Du kontrollerar det tillgängliga utrymmet på den bärbara datorns interna lagringsutrymme och inser att du måste fatta ett beslut om vilka av dina filmer du ska radera så att du kan arbeta med det här jobbet. Kan du känna igen dig? Låt oss göra ett bättre val och välja en extern lagringslösning som håller samma hastighet som din interna disk och som också skyddar dina data. 

Snurrande diskar, SSD och NVMe

Du har förmodligen tagit upp en extern hårddisk när den är på och känt den där galna, nästan magnetiska känslan när du känner hur den snurrar inuti. Det är en snurrande disk. De är billiga men utsatta för fysiska skador och det tar en evighet att kopiera stora filer till dem. Låt oss presentera SSD, eller solid-state drive. SSD-enheter har inga snurrande delar, så de är mycket mer motståndskraftiga mot enstaka stötar (men ta ändå hand om dem!). De är också mycket snabbare att kopiera till, upp till 20 gånger snabbare! Och det är NVMe-gränssnittet på en Envoy Pro SSD som gör att de kan skriva så snabbt. OWC:s främsta serie externa SSD-enheter är Envoy Pro-serien. Men vilken är rätt för dig?

Envoy Pro Electron
KREATIV FÖLJESLAGARE

Envoy Pro Electron

Först på listan är den lilla Envoy Pro Electron. Denna minilagring finns i standardkapaciteter från 240 GB till 2 TB (99-369 dollar). Det är gott om plats för alla filer från din fotografering. Den är också snabb. Envoy Pro Elektron kan skriva upp till 1011 MB/s och lämnar snurrande diskar i sticket. 

Envoy Pro EX
ROBUST LÖSNING

Envoy Pro EX

Om din videoproduktion är krävande måste du kolla in den robusta Envoy Pro EX. Hastigheten är mer än dubbelt så hög som Envoy Pro Elektron, med upp till 2800 MB/s! Pro EX har ett robust chassi och är certifierad för falltester. Thunderbolt 3-kabeln är integrerad direkt i fodralet, så du behöver inte leta efter rätt kabel eller smuts från ditt äventyr i porten. Du hittar också dubbel lagringskapacitet med storlekar som sträcker sig från 240 GB till 4 TB. Det är ett robust och pålitligt kraftpaket.

Envoy Pro FX
MAXIMAL FLEXIBILITET

 

Envoy Pro FX

 

När du vill ha den snabbaste (2800 MB/s) och mest kompatibla hårddisken du kan få tag på, behöver du inte leta längre än till Envoy Pro FX. Med storlekar från 240 GB till 2 TB (199-499 dollar) får du gott om plats för dina projekt och lite till. Envoy Pro FX innehåller en Thunderbolt 3-kabel. Jämfört med Envoy Pro EX gör porten på FX den lite mer flexibel. Du kan välja ytterligare USB-C-kablar för att matcha din specifika inställning. När du behöver den bästa prestandan och byter mellan datorer, operativsystem och enheter kan du inte göra fel med OWC Envoy Pro FX. Om allt du behöver är Thunderbolt 3 hastighet, och för lite mindre pengar, kan du skaffa "lillebror" till FX, Envoy Pro SX. Den har också samma kapacitet och kan vara ett perfekt val för lättviktig mångsidighet på fältet.


Slutsats
Så oavsett om du behöver en liten kreativ följeslagare, en tålig lagringslösning eller maximal flexibilitet kan du hitta en Envoy Pro som är rätt för dig.

 

Liknande läsning

Nu i lager: OWC Envoy USB 3.2 – den bärbara SSD med blixtsnabb hastighet
Vi är glada att meddela att den nya OWC Envoy USB 3.2 NVMe SSD nu finns tillgänglig hos oss. Denna...
Macpatric och OWC: Partnerskapet som definierar teknik och kvalitet
Macpatric är den officiella svenska Premium-partnern till Other World Computing. OWC erbjuder ett brett sortiment av tekniska produkter kända för...
Den ultimata guiden till att ansluta flera skärmar till din M1, M2, eller M3 MacBook
Hur du ansluter flera skärmar till din MacBook med M1, M2 eller M3-chip Sedan Apple introducerade sina första Mac-datorer med...