En introduktion till de bästa OWC Thunderbolt-dockningsstationerna och hubbarna

24 Okt 2022

Vilken Thunderbolt-dockningsstation eller hubb är rätt för mig?

OWC Dockningsstationer

 

Det har gått över tio år sedan Intel introducerade "Light Peak". Apple införlivade tekniken i sin 2011 MacBook Pro och kallade den "Thunderbolt". Nu ser vi Thunderbolt 3:e eller 4:e generationen av Thunderbolt på datorer. Det känns som om Apples och Intels löften verkligen håller på att förverkligas och bli populära både för Mac och PC. Thunderbolt-dockningsstationer och hubbar ger dig den ultimata flexibiliteten, bärbarheten och hastigheten. De är också fantastiska om du letar efter den bästa USB-C-dockningsstationen, eftersom TB3 och USB-C har samma typ av kontakt. Vi kommer att arbeta oss igenom OWC:s dockningsstationer så att du kan hitta den som passar ditt arbetsflöde bäst.

OWC Thunderbolt Dock: 11 portar för maximal kedjekoppling

OWC Thunderbolt Dock


Denna banbrytande dockningsstation har vi i lager. Med tre Thunderbolt-portar kan du ansluta ett par 4K-skärmar eller dyka in i en värld av 5K/6K/8K-skärmteknik. Det finns också en Thunderbolt-kabel i lådan. Den här hubben är verkligen gjord för kreativa yrkesmänniskor som har haft problem med andra hubbar. Det är så frustrerande när du stöter på strömbegränsningar och portar slutar fungera, eller när du försöker ta reda på vilken hårddisk som är orsaken till att en annan perifer enhet inte känns igen. Den här Thunderbolt 4-dockningsstationen löser det här problemet genom att omvandla kedjekopplingen så att du kan skapa tre separata "trädgrenar" av enheter. Nu kan din utrustning hålla jämna steg med din kreativitet.

OWC Thunderbolt 3 Dock: 14 portar av flexibilitet

OWC Thunderbolt 3 Dock


Behöver du ansluta 14 saker till din dator idag? Thunderbolt 3 dockningsstationen är tillgänglig nu och ger dig en mängd anslutningar, särskilt för äldre enheter. De 4 USB-portarna gör det enkelt att ansluta din befintliga kringutrustning. Standardmikrofoner och hörlurar kan anslutas direkt. SD-/MicroSD-kort ansluts på framsidan, så du slipper leta efter kortläsaren i de djupaste fickorna i väskan till din bärbara dator. Och med Gigabit Ethernet-uttaget blir det lätt att skapa ett stabilt nätverk. Om du behöver den bästa Thunderbolt 3-dockningsstationen behöver du inte leta längre.
Med Apples Thunderbolt 2 till 3 adapter kan du även ansluta datorer med Thunderbolt 2.

OWC Thunderbolt Hub: En fantastisk portutvidgare

OWC Thunderbolt Hub

Om du har moderniserat ditt arbetsflöde och de flesta av dina enheter kör USB-C och Thunderbolt bör du förbeställa den här hubben. Du är förmodligen på jakt efter den bästa USB-C-dockningsstationen. Den medföljande Thunderbolt-kabeln ansluts till din Mac. Med de återstående tre Thunderbolt 4-uttagen kan du skapa "3 trädgrenar" av enheter. Det innebär att du kan koppla bort en enhet utan att koppla bort enheterna längre ner i kedjan. Glöm inte heller det snabba USB-A-uttaget på framsidan. Den har stöd för USB 3.2 10Gb/s, så allt körs med högsta hastighet!

OWC Thunderbolt 3 Pro Dock: 10 Gb/s - Ethernet-chefen


Den här dockningsstationen är ett riktig proffstillehör. Ethernet-anslutningen på 10 Gb/s ger din server en toppmodern hastighet. Den säkra strömanslutningen säkerställer att olyckor inte förstör ditt liv. Det finns till och med en strömbrytare för att stänga av den interna fläkten för 0db-drift - vilket garanterar tystnad på spelplatsen. OWC har även inkluderat eSATA om du har några pålitliga hårddiskar från en äldre generation som behöver anslutas snabbt. Det bästa av allt är att den är AVB-klar (Audio Video Bridging) för tidskänsliga a/v-medieströmmar, vilket gör den perfekt för AVID-användare.

OWC Thunderbolt 3 Mini Dock: Lägg enkelt till HDMI-skärmar

OWC Thunderbolt Mini Dock



Den här minidockningsstationen har ett unik funktion - två HDMI-uttag. Nu kan du starta ett par 4K-skärmar från ett enda uttag på din bärbara dator. Då kan du fortfarande ansluta ett par USB-enheter. Och när du kämpar mot WiFi med dålig mottagning kan du koppla in gigabit Ethernet-anslutningen. Allt är förpackat i en snygg design i aluminium. Inte undra på att tidningen Macworld utnämnde den till Editors' Choice 2020!

OWC USB-C Travel Dock E: "Den bästa resehubben"

OWC USB-C Travel Dock E


Det är inte våra ord. Gänget på Ars Technica ansåg den vara "den bästa resehubben" och "den bästa hubben för iPad". HDMI, USB, Ethernet och en SD-kortläsare finns samlade i detta lilla underverk. Kabeln är inbyggd, så du behöver inte oroa dig för att leta efter rätt kabel. Den är bussdriven, så det finns ingen strömkloss som tynger dig. Och med OWC Dock Ejector kan du koppla ur alla dina enheter med ett enda klick.

Thunderboltdockningsstation och lagringskabinett i samma


OWC ThunderBay Flex 8: Thunderbolt 3 Allt-i-ett-undret

Det här externa Thunderbolt 3-kabinettet ger din Thunderbolt 3-dator kraft från externa kort. Du kan lägga till externa SSD-enheter eller NVMe-enheter i RAID-konfigurationer. Den levereras komplett med det kraftfulla SoftRAID-programmet för att hantera och övervaka dina hårddiskar. Displayport 1.4-anslutningen stöder 8K-skärmar och du kan fortfarande koppla ihop upp till fem Thunderbolt 3-enheter.

OWC Mercury Elite Pro Dock: hårdvaru-RAID + Thunderbolt-dockningsstation

De flesta thunderbolt-enheter sitter i slutet av en daisy chain och skapar en "återvändsgränd". Det gäller inte Mercury Elite Pro Dock! Det är en genialisk kombination av en hårdvarubaserad RAID-matris och portkonfiguration. Det innebär att två hårddiskar kan arbeta tillsammans och ge dig omedelbar säkerhetskopiering eller fantastisk hastighet. RAID-kontrollen i maskinvaran ger dig tillförlitlig prestanda direkt på enheten. På så sätt behöver du inte ha separat programvara bara för att köra din hårddisk. Då kan du fortfarande ansluta en 4K-skärm eller andra Thunderbolt-enheter. Det finns till och med en SD-kortläsare inbyggd på framsidan.

Slutsats
Oavsett vilket arbetsflöde du har finns det en OWC Thunderbolt-dockingstation som passar dig bäst. Oavsett om du letar efter den bästa Thunderbolt 3-dockningsstationen, den bästa USB-C-dockningsstationen eller till och med den senaste Thunderbolt 4-dockningsstationen hittar du det här. Thunderbolt-dockningsstationer och hubbar ger dig den anslutningslösning du har letat efter, från resestorlek till RAID-konfigurationer med flera enheter.


Liknande läsning

Macpatric och OWC: Partnerskapet som definierar teknik och kvalitet
Macpatric är den officiella svenska Premium-partnern till Other World Computing. OWC erbjuder ett brett sortiment av tekniska produkter kända för...
Den ultimata guiden till att ansluta flera skärmar till din M1, M2, eller M3 MacBook
Hur du ansluter flera skärmar till din MacBook med M1, M2 eller M3-chip Sedan Apple introducerade sina första Mac-datorer med...
Dockningsstationer för MacBook
I dagens dynamiska arbetslandskap är flexibilitet och anslutningsmöjligheter avgörande för effektivitet och produktivitet. Apple's MacBook, känd för sin robusta prestanda...