De 10 största rubrikerna om Apple i oktober 2022

06 Nov 2022

Macpatric ger dig en överblick över alla rubriker som du behöver känna till. Den här utgåvan innehåller höjdpunkterna från oktober 2022.

Lansering av iPhone 14 Plus

iPhone 14 Plus
iPhone 14 (till vänster) bredvid den nya iPhone 14 Plus (till höger). Bild: Apple


Den efterlängtade iPhone 14 Plus blev tillgänglig i butikerna den 7 oktober. Telefonen har en 6,7-tumsskärm, ett uppgraderat kamerasystem med två kameror, krockdetektering, SOS-nödsamtal via satellit, A15 Bionic och den bästa batteritid som någonsin funnits i en iPhone. "Det här är ett utmärkt alternativ för kunder som vill ha en mycket större skärm i en lätt och tålig aluminiumdesign med stora förbättringar av alla kameror, utmärkt prestanda, viktiga säkerhetsfunktioner och 5G", säger Kaiann Drance, Apples vice vd för Worldwide iPhone Product Marketing. iPhone 14 Plus finns i midnight, blått, starlight, lila och (PRODUCT)RÖD.

Apple siktar på att minska sitt koldioxidavtryck till 2030

Den 25 oktober uppmanade företaget sin globala leveranskedja att vidta nya åtgärder för att hantera sina växthusgasutsläpp och sin strategi för minskade koldioxidutsläpp. De viktigaste tillverkningspartnerna har utvärderat sitt arbete med att använda förnybar el, och de kommer att fortsätta att följa upp de årliga framstegen. Apple har varit koldioxidneutralt i hela sin globala leveranskedja sedan 2020 och har fokuserat på detta mål. "Att bekämpa klimatförändringarna är fortfarande en av Apples mest brådskande prioriteringar, och i ögonblick som detta kan vi omsätta dessa ord i handling", säger Tim Cook, Apples vd.

Apple släpper nästa generation

Apple TV 4K 2022
Den starkaste Apple TV hittills presenterades av Apple den 18 oktober. Apple TV 4K har A15 Bionic-chipet, HDR10+ och den största skärmen hittills till ett nytt startpris. Stödet för HDR10+ och Dolby Vision på Apple TV 4K gör att användarna kan se sina favoritfilmer och tv-serier i bästa möjliga kvalitet på fler tv-apparater. TV:n fungerar sömlöst med alla andra Apple-enheter och -tjänster, inklusive Apple TV+, Apple Music, Apple Arcade och Apple Fitness+.

Apple Fitness+ finns nu i 21 länder

Den 24 oktober blev Apple Fitness+ tillgängligt för iPhone-användare att prenumerera på och använda i länder där tjänsten erbjuds, även utan Apple Watch. För första gången kan kunderna få tre gratis månader av Fitness+ när de köper en ny iPhone, iPad eller Apple TV. En ny serie Artist Spotlight introducerades också med musik från Taylor Swift och ett nytt träningsprogram, Yoga for Every Runner, med ultramarathonatleter som Scott Jurek.

Apple Music och Mercedes Benz ger förarna Spatial Audio

Apple Music och Mercedes Benz ger förarna Spatial Audio

Genom ett partnerskap mellan Apple och Mercedes-Benz är Spatial Audio på Apple Music nu tillgängligt för första gången i bilen. Ljudet integreras genom MBUX-infotainmentsystemet i Mercedes-Maybach-modellerna, EQS och EQS SUV, samt EQE och S-klass. Bilarna är utrustade med ljud av studiokvalitet som är bättre än i ett konserthus. "Vi förenar våra krafter för att erbjuda våra kunder en musikupplevelse som saknar motstycke i branschen", säger Markus Schäfer, teknikchef och styrelseledamot i Mercedes-Benz Group AG.

Introduktion av Ask Apple för utvecklare

Den 11 oktober introducerade Apple en ny serie av interaktiva frågor och svar och enskilda samtal som ger utvecklare direkt tillgång till Apple-experter. Ask Apple bygger på framgångsrika program som Tech Talks och Meet with App Store Experts. "Vi har lyssnat på feedback från utvecklare runt om i världen om vad som kan vara till störst hjälp för dem när de skapar innovativa appar, och vi har sett en ökad efterfrågan på personlig support och samtal med Apple-experter", säger Susan Prescott, Apples vice vd för Worldwide Developer Relations and Enterprise and Education Marketing.

iPadOS 16 lanseras med stöd för fönsterprogram

iPadOS 16 lanseras med stöd för fönsterprogram

 iPadOS 16 blev tillgänglig den 24 oktober, och den här uppdateringen introducerar nya sätt att samarbeta via Meddelanden, stora uppdateringar av Mail, iCloud Shared Photo Library, passerkort och nya samarbetsfunktioner i Safari, väderappen, proffsfunktioner som Referensläge och Visningszoom samt en ny multitasking-upplevelse med Stage Manager. Nya funktioner i Meddelanden gör det möjligt att redigera, ångra sändningar och markera konversationer som olästa. iPadOS 16 finns tillgänglig idag som en kostnadsfri programuppdatering.
 
Apple presenterar nästa generation av iPad Pro

Den nya iPad Pro har en ny Apple Pencil-upplevelse på nästa nivå, ProRes-videoinspelning, supersnabbt Wi-Fi 6E och kraftfulla funktioner i iPadOS 16. Den mest anmärkningsvärda uppgraderingen är tillägget av M2-chipet - dess prestanda ger turboeffekt i de mest krävande arbetsflödena, från massiv fotoredigering till hantering av 3D-objekt och mycket mer. Ytterligare Pro-funktioner inkluderar Stage Manager, Desktop-class-appar och Reference Mode.

macOS Ventura ger nya produktivitetsverktyg

macOS Ventura ger nya produktivitetsverktyg

Den 24 oktober blev macOS Ventura tillgängligt och det tar Mac-upplevelsen till en helt ny nivå med nya funktioner för användaren. Bland de nya funktionerna finns Continuity Camera som gör det möjligt för användare att arbeta på alla sina Apple-enheter, och produktivitetsverktyg som Stage Manager som hjälper till att fokusera och underlätta förflyttning mellan olika uppgifter. Dessutom erbjuder Safari nu ett alternativ utan lösenord samt uppdateringar av Mail och Meddelanden. macOS Ventura finns som en kostnadsfri programuppdatering för Mac-datorer med Apple silicon och Intel-baserade Mac-datorer.

Apple avslöjar omgjord 10:e generationens iPad
 
 Apple avslöjar omgjord 10:e generationens iPad

Apple lanserade en omdesignad iPad med fyra nya färger den 18 oktober, som har en design med en stor 10,9-tums Liquid Retina-skärm. iPad, som finns i blått, rosa, gult och silver, har ett kraftfullt A14 Bionic-chip, avancerade kameror, snabb trådlös anslutning, USB-C med mera. "Vi är så glada över att kunna presentera den helt omdesignade iPad i vårt mest avancerade iPad-sortiment någonsin", säger Greg Joswiak, Apples Senior Vice President of Worldwide Marketing.

Liknande läsning

Apples fokus på AI: nyttig användning framför flashiga funktioner
Apple står inför en viktig utmaning: att göra AI användbar och inte bara flashig. Här är några viktiga insikter från...
WWDC 2024: Viktiga nyheter och uppdateringar samt förväntningar
WWDC 2024 har väckt stor uppmärksamhet med sina många nyheter och uppdateringar. Här är några av de största höjdpunkterna: iOS...
Den fascinerande historien om @-tecknet på svenska tangentbord
I den digitala eran har @-tecknet blivit ett oumbärligt symbol, särskilt i e-postadresser och sociala medieanvändarnamn. Men visste du att...