Därför bör RAID-användare uppgradera till macOS 15 Sequoia och SoftRAID 8.3

17 Sep 2024

OWC har levererat SoftRAID med stöd för RAID 4, 5 och 1+0 volymer i över 10 år. Under dessa år har vi konsekvent arbetat med att åtgärda buggar i SoftRAID-drivrutinen, tack vare våra användares rapporter. Vissa buggar kan dock vara svåra att reproducera och påverkar endast ett fåtal användare. Därför har OWC under det senaste året gjort en storsatsning för att eliminera även de mest svårfångade buggarna.

Trots att mindre än 50 användare har påverkats av dessa buggar, vill vi försäkra oss om att SoftRAID och OWC lagringslösningar fungerar felfritt för alla.

MACOS 15 SEQUOIA AND SOFTRAID 8.3

Viktiga förbättringar i macOS 15 Sequoia

  1. Fix för DART kernel panic Buggar i DART-koden för macOS på Apple silicon-enheter (M1, M2, M3, etc.) har orsakat kernel panics sedan den första M1-enheten släpptes. Apple har arbetat med att åtgärda dessa, och vi på OWC har rapporterat dessa buggar till Apple i över tre år. Vi tror nu att dessa buggar är helt åtgärdade i macOS 15 Sequoia.

  2. Fix för problem med avmontering av volymer Ett välkänt problem är att Finder inte tillåter avmontering av volymer som anses vara "i bruk", även när inga appar är öppna. Detta beror ofta på Spotlight-indexering. Med macOS Sequoia har detta irriterande problem äntligen blivit löst.

Nyheter i SoftRAID 8.3

  1. Prestandaförbättringar SoftRAID 8.3 innebär betydande prestandaförbättringar, med upp till 4X ökad effektivitet vid filöverföringar, samt upp till 50 % snabbare PCIe-skrivhastigheter på Apple Silicon-enheter med RAID 5.

  2. Åtgärdat problem med dataförlust på degraderade RAID 4 och 5 volymer För RAID 4 och 5 volymer som använder NVMe-blades, har vi åtgärdat en bugg som orsakade dataförlust när en blade fallerade.

  3. Bättre skydd vid avbrott i Thunderbolt-kablar Tidigare versioner av SoftRAID-drivrutinen kunde orsaka kernel panics om en Thunderbolt-kabel kopplades ur under pågående läsning eller skrivning. Den nya versionen skyddar mot detta genom att förhindra att drivrutinen avladdas tills alla operationer har slutförts.

Varför du bör uppgradera till SoftRAID 8.3 och macOS Sequoia

Med de omfattande förbättringarna som finns i SoftRAID 8.3 och macOS 15 Sequoia, rekommenderar OWC starkt att du uppgraderar för att få tillgång till de senaste prestandaförbättringarna och buggfixarna. För dig som använder RAID-volymer är detta en viktig uppdatering för att säkerställa pålitlig och stabil lagring.

Om du kör macOS Ventura 13.3 eller senare kommer du automatiskt börja använda SoftRAID 8.3 när du uppgraderar till macOS Sequoia. För äldre versioner av macOS kan du ladda ner SoftRAID 8.3-applikationen och installera den manuellt.

Uppgradera idag för att dra nytta av dessa förbättringar och säkerställ att din RAID-lösning är framtidssäkrad med OWC

Liknande läsning

macOS 15 Sequoia – Phone Mirroring, Apple Intelligence och varför de ännu inte är tillgängliga i Sverige
Den nya uppdateringen av macOS 15 Sequoia erbjuder många spännande funktioner för Mac-användare. Två av de mest omtalade och efterlängtade...
En omfattande genomgång av macOS 15 Sequoia: Nya funktioner och rekommendationer för installation
macOS 15 Sequoia introducerar många nya funktioner som är utformade för att förbättra både produktivitet och användarupplevelse. Även om Phone...
Maximera din Mac-upplevelse: De bästa webbläsarna för varje behov
När det gäller att välja en webbläsare för din Mac finns det många alternativ att överväga och valet kan vara...