Apple One: Ett samlingspaket av Apple-tjänster

10 Sep 2023

Har du inte upptäckt Apple One än?

Sedan Apple One introducerades 2020 har den molnbaserade tjänsteindustrin genomgått stora förändringar. Med tjänster som iCloud, Apple Music, Apple TV+ och Apple Arcade, siktar Apple på att leverera kvalitetsinnehåll genom ett centralt paket. Tre år senare granskar vi hur detta erbjudande presterar på den svenska marknaden

Ursprunget
På senare år har Apple förskjutit sitt fokus från enbart hårdvaruförsäljning till att även satsa stort på tjänsteintäkter. Detta skifte i företagets affärsstrategi understryker Apples satsning på att erbjuda sina användare en integrerad upplevelse genom sina plattformar.

Aktuella erbjudanden i Sverige
I Sverige erbjuds just nu två huvudpaket från Apple One:

Personligt paket För 199 kr per månad får användare 50 GB lagring i iCloud+ samt tillgång till Apple TV+, Apple Music och Apple Arcade. Detta paket kan innebära en besparing på 80 kr per månad för användaren.

Familjepaket För 249 kr per månad erbjuds 200 GB lagringsutrymme i iCloud+ och tillgång till de nämnda tjänsterna, med möjlighet att dela med upp till fem familjemedlemmar. Här kan besparingen uppgå till 127 kr per månad.

 Apple One

Konkurrenternas position
Om vi jämför med andra liknande tjänster på marknaden, har Google sitt erbjudande med Google One som för 19 kr/mån ger 100 GB lagringsutrymme. När detta kombineras med andra Google-tjänster kan den totala månadskostnaden uppgå till 197 kr.

Studenter och Apple One 
Studenter bör överväga sina alternativ noga, eftersom Apple för närvarande inte erbjuder studentrabatt på Apple One.

Framtiden för Apple One 
Även om Apple One har satt sin prägel på marknaden, ser vi fram emot Apples kommande drag. Nya tjänster och förbättringar ryktas vara på gång. Så även om Apple One introducerades för tre år sedan kan det vara dags att överväga tjänsten på nytt. Med de besparingar och den integrerade upplevelsen paketen erbjuder kan Apple One vara ett klokt val för många användare.

Länk till Apple One -> https://www.apple.com/se/apple-one/

Macpatric Din guide i teknikens värld. Med fokus på kvalitet och hållbarhet står vi redo att erbjuda expertis inom produktval, konsulting, support och service. 

Liknande läsning

Apples fokus på AI: nyttig användning framför flashiga funktioner
Apple står inför en viktig utmaning: att göra AI användbar och inte bara flashig. Här är några viktiga insikter från...
WWDC 2024: Viktiga nyheter och uppdateringar samt förväntningar
WWDC 2024 har väckt stor uppmärksamhet med sina många nyheter och uppdateringar. Här är några av de största höjdpunkterna: iOS...
Den fascinerande historien om @-tecknet på svenska tangentbord
I den digitala eran har @-tecknet blivit ett oumbärligt symbol, särskilt i e-postadresser och sociala medieanvändarnamn. Men visste du att...