Apple HomePod (andra generationen) - Kommer i början av februari

20 Jan 2023

Nästan två år efter att Apple lade ner den första generationen HomePod till förmån för den mindre och billigare HomePod mini, ger Apple sin smarta högtalare ett nytt försök.

Även om den nya HomePod behåller sin färgdisplay för Siri och sin nätdesign har Apple gjort ändringar i båda. Den nya designen är något mindre än originalet, men den nya Siri-skärmen på toppen är nu kant-till-kant, en större version av den som finns på HomePod mini.

Den nya HomePod drivs också av ett kraftfullare chip: S7 - samma chip som ligger till grund för Apple Watch Series 8-modellerna. Tillsammans med det kraftfullare chippet har Apple också lagt till en temperatur- och luftfuktighetssensor i högtalaren, vilket gör att den automatiskt kan utlösa vissa smarta hem-åtgärder baserat på miljön i det rum den befinner sig i.

HomePods ljud drivs av en "specialtillverkad högtemperatur-woofer" och en "strålformningsmatris med fem diskanter runt basen". Apple har också lagt till en ny rumsavkännande ljudfunktion som gör att enheten kan fånga upp vibrationer i rummet för att forma ljudet bättre till miljön.

Apples mest kraftfulla MacBook Pro är här. Utrustad med de nya Apple silikon-chippen M1 Pro eller M1 Max-chippet tar den dig till nya höjder. Med suverän batteritid och en enastående Liquid Retina-skärm är MacBook Pro helt oemotståndlig. Med förbättrat kamerasystem och makalöst ljud är detta en riktig best. Upplev en bärbar proffsdator tack vare prestandan i de nya M1-chippen. Med dessa nya maskiner kan proffs göra saker de aldrig tidigare vågat drömma om på en bärbar dator. M1 Max är det kraftfullaste chip som någonsin skapats för en bärbar proffsdator. Det har tio processorkärnor, upp till 32 grafik­processor­kärnor och en 16-kärnig Neural Engine. Det ger dubbelt så snabb grafik­bearbetning och dubbla minnesbandbredden jämfört med M1 Pro. Det har dessutom en dedikerad medie­motor för avkodning och två för kodning - med upp till dubbelt så snabb videokodning - samt två ProRes-acceleratorer för ännu högre prestanda vid flera strömmar

apple HomePod ver 2

Liknande läsning

Vilken iMac är det bästa valet? Vår rekommendation: iMac 24-tums med M3-chip
Hos Macpatric strävar vi alltid efter att erbjuda våra kunder de mest värdefulla och effektiva tekniklösningarna. Efter en noggrann utvärdering...
Framtiden är här: AI och Apple på WWDC 2024 – Vad Macpatric ser fram emot
Apple har officiellt meddelat att WWDC 2024 kommer att hållas från den 10 till den 14 juni vilket är en...
Glad Påsk från oss på Macpatrics - Din Apple-partner
Påsk närmar sig med stormsteg och i denna speciella tid vill vi på Macpatrics, din tillitfulla partner för allt som...