Apple Glowtime 2024: Nyheter om iPhone 16, Apple Watch Series 10 och AirPods 4

09 Sep 2024

Apple presenterade sina senaste produkter och uppgraderingar under Glowtime 2024-eventet. Här är en genomgång av de mest spännande lanseringarna:

iPhone 16 och iPhone 16 Pro: Nya funktioner och prestanda

Den nya iPhone 16-serien, inklusive iPhone 16 och iPhone 16 Pro, kommer med det kraftfulla A18-chipet som ger betydande prestandaförbättringar. Några av höjdpunkterna inkluderar en 48 MP Fusion-kamera med 4K-video vid 120 fps, vilket erbjuder fantastiska foto- och videomöjligheter för både amatörer och professionella kreatörer. Dessutom introducerar Apple en ny kamerakontrollknapp för enklare hantering av kameran.

iPhone 16 Kamerakontroll

 

En stor del av iPhone 16 innovation är dess integration med Apple Intelligence, en AI-driven plattform som ger användarna nya verktyg för att känna igen objekt, förbättra interaktionen med Siri. När kommer det till Sverige? OKLART!

iPhone 16 Pro och Pro Max: Ny design och avancerad prestanda

Apple har introducerat iPhone 16 Pro och Pro Max i en rad nya färger och förbättrad hårdvara:

  • Skärmstorlek: 6,3 tum för Pro och 6,9 tum för Pro Max.
  • Processor: A18 Pro-chipet, med 15 procent snabbare prestanda än föregångaren A17 Pro.
  • Neural Engine: 16-core neural engine som kan utföra 35 biljoner operationer per sekund, vilket möjliggör kraftfull maskininlärning och AI-funktioner.
  • Video och ML: Den nya videoenkodern är dubbelt så snabb, och med bättre värmeavledning är telefonen optimerad för tunga applikationer.

 

Kamera och ljud: Uppgraderingar för proffs

iPhone 16 Pro och Pro Max fortsätter med 48 MP huvudkameran, nu uppgraderad till Fusion Camera, som kan slå ihop bilder för bättre kvalitet och zoom. Den ultravidvinklade kameran har också förbättrats, med en 48 MP-sensor som fungerar bättre i dåligt ljus och stödjer ProRaw-fotografering.

För videofilmning erbjuder iPhone 16 Pro 4x slowmotion i ProRes, och användare kan justera hastigheten på slowmotion efter inspelningen. Telefonen har också fyra studiomikrofoner som erbjuder funktioner som Audio Mix, som använder maskininlärning för att optimera ljudkvaliteten i videor. Funktionen gör det möjligt att separera bakgrundsljud och anpassa ljudet för olika inspelningsscenarion.

Camera Control: En ny era av fotografering

Den nya Camera Control-knappen introducerar ett helt nytt sätt att hantera kamerafunktionerna. Med haptisk feedbackoch en touchyta kan användaren snabbt starta kameran, zooma och justera inställningar med en enkel svepning. Den här knappen kan också användas av appar från tredje part och fungerar som en genväg till Apples Visual Intelligence.

Apple Watch Series 10: Större skärm och nya hälsofunktioner

Apple Watch Series 10 imponerar med sin största skärm hittills – till och med större än Apple Watch Ultra – med 30 procent mer skärmyta och en förbättrad Wide Angle Pixel Display som gör det enklare att se skärmen från olika vinklar. Ljusstyrkan är dessutom 40 procent högre från sidan.

Designen har också uppgraderats med rundare former och ett tunnare chassi – endast 9,7 mm tjock, vilket gör den till den tunnaste Apple Watch hittills. Klockan kommer i tre eleganta färger: Jet Black, roseguld och silver, och är tillverkad av lättare och starkare titan.

Prestandamässigt har Apple Watch Series 10 fått en ny S10-processor, som ger snabbare funktioner och bättre batteritid. Den kan laddas till 80 procent på bara 30 minuter, vilket gör den idealisk för användare på språng. Klockan är också vattentät ned till 50 meter, vilket gör den hållbar och lämplig för sport- och friluftsentusiaster.

En av de mest intressanta hälsofunktionerna är att klockan nu kan varna för sömnapné, en nyhet som bidrar till Apples redan starka fokus på hälsoövervakning.

Apple Watch

AirPods 4: Förbättrat ljud och aktiv brusreducering

De nya AirPods 4 har flera uppgraderingar, inklusive det nya H2-chippet och en ny akustisk arkitektur som förbättrar ljudkvaliteten. De stöder nu personligt omgivande ljud (spatialt ljud), vilket ger en mer omslutande ljudupplevelse. En ny och innovativ funktion gör det möjligt att skaka på huvudet för att avvisa samtal när du inte kan svara.

En förbättring som många användare kommer att uppskatta är den bättre röstisoleringen när du befinner dig i bullriga miljöer, vilket gör samtal tydligare. Batterifodralet har blivit mindre än någonsin tidigare men erbjuder ändå upp till 30 timmar batteritid, som kan laddas via Qi-laddning.

AirPods 4 finns i två modeller – en med aktiv brusreducering och en utan. Detta ger användarna flexibilitet att välja beroende på deras behov.

AirPods Pro 2: Nya hälsofunktioner

För AirPods Pro 2 har Apple fokuserat på att förbättra hörselfunktioner för användare med hörselnedsättning. Med passiv ljudreducering via maskininlärning och en kliniskt validerad hörselundersökning anpassar sig hörlurarna efter resultaten av hörseltestet. Detta är en viktig uppgradering för de 1,5 miljarder människor som lever med hörselproblem globalt.

AirPods Max: Nya färger

AirPods Max får nya färger, men i övrigt har inga större uppgraderingar gjorts och de behåller samma prisnivå som tidigare modeller.

Apple fortsätter att imponera med sina nya lanseringar. iPhone 16, Apple Watch Series 10 och AirPods 4 erbjuder alla banbrytande teknik och designförbättringar. Oavsett om du är ute efter en kraftfull smartphone, en hälsoorienterad smartklocka eller förbättrade ljudupplevelser, finns det något i Apples senaste lineup för alla. Om du vill uppgradera till dessa produkter eller få mer information, kontakta oss på Macpatric för personlig rådgivning och de bästa erbjudandena!

    Liknande läsning

    En omfattande genomgång av macOS 15 Sequoia: Nya funktioner och rekommendationer för installation
    macOS 15 Sequoia introducerar många nya funktioner som är utformade för att förbättra både produktivitet och användarupplevelse. Även om Phone...
    Apples strategi: Hur företaget formar framtidens teknik och miljövänlighet
    Apple är mer än bara en producent av premiumteknologi – det är en visionär inom både teknik och hållbarhet. Deras...
    Apple: Framtidens AI-enheter redan idag med M1, M2 och M3-chippens arkitektur
    Apple har länge varit en pionjär inom teknikutveckling, och med introduktionen av deras M1-, M2- och nu M3-chip har företaget...