Adobe köper Figma för cirka 20 miljarder dollar

18 Sep 2022

Figma är ett program som bli allt mer populärt hos våra kunder. Vi har väl känt att Figmas abonnemang och licensmodell kan vara svår att kontrollera. I framtiden kommer troligen allt samlas upp i ditt Adobe-abonnemang. Adobe har också sin konkurrerande produkt Adobe Xd Design. Vi får se vad som händer med detta uppköp. Känns lite som när Adobe köpte Freehand och Dreamweaver från Macromedia.

Adobe meddelat att man köper upp Figma och det gör man för hela 20 miljarder dollar. Bra betalt för ett endast 10 år gammalt företag!

Figma kommer dock fortsätta som vanligt ett tag till.  Dock kommer man i framtiden att integrera Figma med Adobes produkter och tjänster. Figmas medgrundare och VD Dylan Field kommer att fortsätta i den rollen och rapportera till Adobe-chefen David Wadhwani.

The Wall Street Journal skriver

Adobe köper Figma

 

Liknande läsning

Klisterlapparna på tur: Apple och hållbarhet
Apple har länge varit en pionjär när det gäller hållbarhet och miljövänliga initiativ. Men när de nyligen beslutade att sluta...
Midsommaröppettider hos Macpatric
Torsdag: Öppet som vanligt till kl. 17:00Midsommarafton (fredag): StängtMåndag: Vi öppnar igen kl. 09:00 🌸 Passa på att njuta av midsommarhelgen...
Fördjupad titt på macOS Sequoia: de mest spännande uppdateringarna
Apple har nyligen avslöjat macOS Sequoia vid WWDC 2024, och det finns mycket att se fram emot för Mac-användare. Här...