Kontakta Macpatric 08 - 650 15 00 (Vardagar 9-17)
Kassa 0

Steve Jobs – framtidsvisioner och humörsvängningar

Apple

Vi på Macpatric tipsar om avsnitt på P3 ID om Steve Jobs.

--> Steve Jobs – framtidsvisioner och humörsvängningar

Steven "Steve" Jobs (1955-2011) växer upp i efterkrigstidens Silicon Valley i Kalifornien. Omgiven av innovation och en utbredd teknikoptimism börjar han snart att intressera sig för datorer. Det är en hobby som kommer att följa honom livet ut – från det första sommarjobbet, till de nästan väckelsemöte-liknande produktpresentationerna som han senare kommer att hålla som vd på det egna bolaget Apple.

Det här är en berättelse om mannen som skulle komma att i det närmaste helgonförklarad för sitt revolutionerande av tech-industrin. Steve Jobs kommer att bli älskad för sina visioner. Men han kommer också anklagas för att bete sig som en skitstövel mot folk i sin närhet – och tvingas bort från sin eget företag.

I avsnittet medverkar Sven Carlsson, techreporter på Sveriges Radio, och Sophia Sinclair, techreporter på Svenska Dagbladet.

Klippen är hämtade från Apple, dokumentären "The Man in the Machine", Bloomberg Businessweek, NPR, Lunds universitet, Stanford Business School, Wild Ride with Steve-O, ABC News, CNBC, AP och Sveriges Radio.

I vår research har vi haft särskild nytta av Walter Isaacsons biografi "Steve Jobs".

Avsnittet gjordes av Studio Olga sommaren 2022.
Programledare: Vendela Lundberg
Avsnittsmakare och reporter: Hateff Mousaviyan
Tekniker: Moa Hamner 

Steve Jobs av hdjdesign78

Porträtt vi köpt av djdesign78

 


Äldre post Nyare post

Sale

Unavailable

Sold Out